Sandbergs Wallpaper har lämnat en definition på trend höst / Vinter 2016. De skriver följande om sin kollektion.

– I en otrygg omvärld, ser vi hur intresset för hemmet växer sig allt starkare. Inredning har blivit både viktigare och mer komplicerat. Med ett seriöst miljösamvete försöker vi hitta sätt att konsumera så lite och medvetet som möjligt samtidigt som vi vill vara uppdaterade med nyheter och trender. Genom vår trendrapport försöker vi lotsa dig rätt. För om vi kan analysera de värderingar som ligger till grund för vår smak och estetik kan vi också konsumera smartare. Det tror vi är vägen till ett vackert och hållbart hem. Alla bilder är från Sandbergs kollektioner.

Så vem är du?

Familjen – Nostalgikern – Naturälskaren eller Njutaren?

sandberg_wallpaper_trendreport_aw_2016_en-1

FAMILJEN

För familjen är samhället i fokus i livet, och hela hemmet. Tyngdpunkten ligger på att tillbringa tid tillsammans, lyssna på varandra, medan de vuxna agerar som stora förebilder i allt från konfliktlösning till samarbete, och att vara goda vänner. Detta är uppenbart i hemmet, vilket känns avslappnad, lekfull och accepterat.

När det gäller inredning och trivsel skall allas åsikt beaktas och familjemedlemmar uppmuntras att hjälpa till med stora DIY och återanvända projekt.  Basen är lätt Nordic, med vitt och ljust trä toppad med lite galna, barnsliga detaljer
och massor av färg.

sandberg-naturist

NATURBANIST

Klippa ner, förenkla och fokus är nyckelbegrepp i Naturbanist återvänder till hela tiden, i livet såväl som i hemmet. Hänsyn till nära och kära, samt för miljön, är vad som motiverar den Naturbanist att ständigt leta efter en långsammare takt och ta bort onödiga distraktioner och stressfaktorer. Detta återspeglas i hemmet, som är minimalistisk, med vackra bruksföremål, krukväxter och handgjorda föremål i harmoni. Dämpade färger, väggkonstruktioner och naturmaterial vänder hem till den lugna tillflykt till Naturbanist längtar.

sandberg_njutaren

NJUTAREN

Njutningssökaren älskar sammet och livet! Kraftfulla mönster delar utrymme med sammet och glänsande detaljer. Färgskalan är varm, och gnuggar kinden mot en bit av 70-talet glam, kryddad med moder
na accenter. Dras ihop från varje hörn av världen, där bleka lyxen av stormakterna från förr för talan. Njutningssökande är inte det minsta blyg på att dekorera sina egna hem. Inspiration – njutaren är en expert på att leva för utmaningarna är precis runt hörnet. Samtidigt, älskar njutningssökaren sökandet av det goda livet.

sandberg-retro

NOSTALGIKERN

Nostalgikern ser tillbaka på mitten av förra seklet, när modernism och Nordisk design härskade. Hen älskar produkter och mönster som har stått sig genom tiderna och representerar en tidlös design.

Med teakmöbler i ett hem där fräcka fondväggar används för att krydda upp ljus bas och där favoritfärger och mönster blir måsten. De loppisfynd som införskaffats med omsorg blandas avslappnat och förankrar ålderns stil i hemmet. Auktionssajter och loppmarknader är helgens läckerheter, där fyndas, men de måste passa in med representativ tidlös kvalitet. Nostalgikern tycker om att utforska nya tidens Nordic design härskare. 

Related posts