De bästa recepten för advent!

Innan det är dags för maten till julbordet ska vi börja mysa på adventssöndagarna. Vi dricker glögg, äter ost och småplock. Vi äter kakor och bröd som smakar och doftar jul. Vi smygsmakar på julgodiset. Helt underbart för oss som älskar julen.

Villa Västerbotten har samlat ihop våra bästa länkar för ett ljuvligt adventsmys!

Gör din egen Morbergar-glögg. Låt vinet dra över natten med kryddorna.

per-morberg2

Gör din egen glöggessens. Den här essensen kan även användas om du vill undvika socker eftersom du själv sötar vinet. Låt kryddorna dra i brännvin från några dagar till två veckor och sila. Du har nu en glöggtinktur som räcker till många flaskor vin. Får du essens över, spara den till nästa år.

Ett supergott alternativ till glögg är varm, kryddad äppelmustglögg med kanel. Så gott!12277478_422245284652852_1401395695_n

Våra älskade pepparkakor, som passar till så mycket och som varar hela december. Vi äter dem till glögg och till fikat. Vi lägger på både grönmögelost och lax och vi kryddar våra bröd och kakor med de typiska kryddorna. Det är enkelt att göra sin egen krydda.

unknown

 

 

 

 

 

 

Efter pepparkakskryddorna kommer såklart saffran. Baka Mannerströms goda lussekatter eller ljuvliga Saffransbullar med mandelmassa.

lussekatter

 

Vi smygstartar även med lite julgodis. Malin har gjort en dadelchokladkola med dadelsirap, fantastisk.

Susanne gillar kola och fudge och bjuder än så länge på pepparkakskola och chokladig fudge – mer kommer. Ja, vem gillar inte kola och fudge? utvald19

Vill du göra annat julgodis har vi lagt upp ett recept på egen mandelmassa. Gör massan nu och lägg den i kylen tills det är dags. Behöver du inte den nu, kom ihåg den till semlorna efter jul.

 

Lycka till med njutningarna önskar vi på redaktionen!

Related posts