Mumsiga tilltugg att göra i förväg

Att bjuda på något litet till fördrinken eller bara som en liten aptitretare när man väntar på att glöden skall få den perfekta grillvärmen är ju toppen. Men vad kan man hitta på utan att behöva stå i köket då gästerna kommer? Ett recept som absolut inte är någon nyhet men som kan förnyas in i det oändliga är rullsnittarna. Här följer två fyllningar som passar ypperligt att göra i förväg och som känns fräscha.

ca: 12 snittar

Fyllning efter smak! Tänk på att fuktspärra och gör dem inte för torra!

Här får du två förslag på fyllning.

Nöt & pepparrot

200g färskost, naturell

1/2 dl frysta lingon

1 tsk honung

1 msk riven pepparrot

1 krm svartpeppar

2 tunnbröd

150g nötrulle i skivor

1 ½ dl rucolasallad

Blanda ost, lingon, honung, pepparrot och svartpeppar i en skål.

Bred oströran i ett jämnt lager på bröden och lägg köttskivor och rucola på 3/4 av varje tunnbröd.

Chevre & valnöt

200g färskost, naturell

150g chevré

2 st färska fikon

1 tsk flytande honung

8 skivor parmaskinka

2 msk hackade valnötter

1 krm svartpeppar

2 tunnbröd

1 ½ dl ruccolasallad eller babyspenat

Bred färskost rikligt på bröden ( fungerar som fuktspärr). Skär chevrén i stavar. Skär fikonen i små bitar. Lägg på parmaskinkan och chevréstavarna jämt över bröden. Strö över fikon, hackade valnötter och salladen. Ringla flytande honung över och krydda med lite svartpeppar.

Lämna yttersta kanten fri från fyllning så osten kan fungera som ”lim”. Rulla ihop till en tät rulle.

Gör gärna snittarna några timmar före servering så att smakerna fördelas. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen. Skär rullarna i cirka 1 1/2-2 centimeter tjocka skivor.

Related posts