MYS MED GLÖGG I ADVENT

Adventsmys

Nu närmar sig advent med stormsteg och vad är väl mysigare än att samlas med vänner och njuta av årets första glögg med smaskiga tillbehör.

Här kommer lite tips på vad du kan bjuda på eller ta med som gåva till värdinnan.

Brännland Iscider är ett tips till myset där den goda, friska äppelsmaken passar till mycket på bordet.

 

 

 

 

 

Saffransglögg

En inte riktigt lika söt glögg som går snabbt att göra.

Ingredienser

 75 cl
  • 1 st flaska vitt vin
  • 2 st kanelstänger
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddnejlikor
  • 0,5 g saffran, helst trådsaffran
  • 1 st vaniljstång, snittad och urgröpt
  • 0,5-1 msk flytande honung
  • 1 st apelsin, skalad och klyftad, allt ska med
  • färsk ingefära, en bit färsk
  • 1 msk florsocker

    Så här gör du

    1. Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt sjuda upp, den får inte koka!
    2. Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.
    3. Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.

 

Hemgjord Glögg

Ingredienser

 10 glögglas
  • 75 cl rött vin
  • 6 hela nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 bit torkad ingefära
  • 1 stjärnanis
  • cirka 10 centimeter apelsinskal (det yttersta skalet, undvik det vita fruktköttet)
  • 100 g ljust muscovadosocker
  • 5 konjak

konjaksglogg

Tillbehör

  • russin och skållade mandlar

  Så här gör du

  1. Låt vin, kryddor och skal dra i ett dygn.
  2. Värm upp vin, kryddor samt socker. Tillsätt till sist konjak. Undvik att koka! Sila bort kryddorna och servera.

Related posts