Skapa rymd i köket

Ta bort dina överskåp till förmån för hyllplan, det ger ett öppet och luftigt intryck och dessutom kan köket bli mer personligt och intressant. En helkaklad vägg i botten ger ett enhetlig intryck. Placera fint porslin, burkar och köksdetaljer du tycker om på hyllorna. Ett bra tips, speciellt för dig som gillar lantliga kök!

Har du golvytan så kan du kompensera bortfallet av förvaringsutrymmen med en köksö. Skaffa en liten köksö, serveringsvagn eller ett rullbord. Ett tips för dig som har ont om förvaring eller avlastningsytor. En vagn kan du lätt rulla undan och dra fram vid behov. En riktigt snygg detalj dessutom!

Våga avlägsna det gamla linoleumgolvet om det finns ett trägolv under. Behåll de hela brädorna, reparera skadade eller ersätt med nya och måla om. Ett trägolv med spikhål och stora glipor kan vara charmigt och färg kan göra underverk! Alternativtet kan vara att måla det i en färg!

Kombinera det enkla med färgglada accecoarer och ev. loppisfynd så har du ett personligt och öppet kök med rymd.

De fina taklamporna hittar du överallt nästan där det säljs belysning. Du kan behöva byta ut foten, som ofta är alldeles för tung mot en lättare bottenplatta att fästa i taket.

Här är lite fler alternativ från danska Bo Bedre.

1 2

Related posts